Dallas Starsissa koitti tänä syksynä uusi aika Miro Heiskasen perittyä pitkään joukkueen ykköspuolustajan asemaa kantaneen John Klingbergin paikan.

Kokenut ruotsalainen siirtyi vapaana agenttina Anaheim Ducksiin, minkä myötä Heiskanen on ottanut uuden stepin Starsin ykkösylivoiman pyörittäjänä. Tämä näkyy myös suomalaistähden pistesarakkeessa. NHL-asiantuntija Ismo Lehkonen otti asiaan kantaa tuoreimmassa Kalju Cornerin jaksossa.

– Eihän Dallasissa enää kukaan kaipaa Klingbergiä. Itse asiassa moni on oivaltanut, että se on ollut tietynlainen rasite tuossa heidän matkallaan. Dallas puskuttaa menemään. Se takaa valmennuksen aika hyvän työrauhan, että he pystyy perkaamaan ja marinoimaan heidän pelitapaa ja säätelemään ja löytämään hyviä juttuja taustalla.

– Miro Heiskanen, kunhan vaan terveenä pysyy niin tästä tulee hyvä tykkikausi sille, Lehkonen ennakoi.

Lehkonen korostaa myös Esa Lindellin ja Jani Hakanpään roolia vastustajan ykköstykkien pysäyttäjänä.

– Pienemmälle huomiolle Suomessa on jäänyt Lindellin ja Hakanpään huippupelaaminen. Ne pelaa järjestään ykköskenttiä vastaan ilta toisensa perään ja tekee plusmerkkistä 5 vs 5 -tulosta, Lehkonen muistuttaa.

Tuorein Kalju Cornerin jakso kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.