Edmonton Oilersin Jesse Puljujärvi ottaa Ylen tuoreessa haastattelussa harvinaisen suorasanaisesti kantaa vaisuun alkukauteensa.

Puljujärven tehot ovat kadonneet kuluvalla kaudella täysin. Raamikas suomalainen on iskenyt 27 ottelussa vain yhden maalin. Miehen rooli on tällä hetkellä kateissa.

– Minä nyt haen sitä, millainen pelaaja loppujen lopuksi olisin, kun en tunnu sopivan täällä oikein mihinkään, ”Pulju” aloittaa.

Rooli maailman parhaana pelaajana pidetyn Connor McDavidin rinnalla ei ole tuottanut tulosta, vaikka Oilersin kärkivarausta on ajettu sisään rooliin todella kärsivällisesti.

– Hänen vierellään sitä tulosta pitäisi tulla. Olen minä sitä paljon miettinyt, miksi tehoja ei nyt tule. Aiemmin tuli ja nyt kuitenkin olen vanhempi, kokeneempi ja varmasti parempi pelaaja kuin silloin. Moni on saanut siinä pelata, mutta ehkä minulla ei sitten vain riitä siihen rooliin.

– Totta kai minä siihen ratkaisijan rooliin edelleen haluan. Sellainen pelaaja haluan olla, mutta nyt näyttää siltä, ettei minusta ole siihen rooliin NHL:ssä. Ehkä sitten jossakin toisessa sarjassa on, Puljujärvi tylyttää itseään.

Puljujärvi iski vielä viime kaudella 65 ottelussa 36 (14+22) tehopistettä.