Ismo Lehkonen otti Viaplayn NHL-studiossa suorin sanoin kantaa Edmonton Oilersin Jesse Puljujärven tämän hetken peliesityksiin.

Lehkonen on seurannut ”Puljun” pelejä viime aikoina suurennuslasin kanssa. NHL-asiantuntija on kaikkea muuta kuin tyytyväinen näkemäänsä.

– Irtokiekkoja se ei voita juuri ollenkaan. Vastaanotto eli tarjonnat… ei vaan löydy. Syötöt, puhutaan alle viidestä syötöstä omille! Kuljettamaan se ei pysty kun siellä on Connor McDavid ja muut.

– Mikä mua eniten ottaa Puljun toiminnassa päähän, niin joka kerta kun se on kärkikarvaajana karvaamassa, niin joka kerta se joutuu luistelemaan aina 60 metriä omiin. Yhtään stoppia (kiekonriistoa) se ei saa. Irtokiekoissa koko ajan myöhässä. Kyllä jonkun mentorin on alettava sitä jumppaamaan, että se saa tuosta pelistä kiinni. Kiistatta lahjakkuus menee tällä hetkellä todella pahasti hukkaan, Lehkonen lataa tutun suoraan tyyliinsä.

Oilersissa vaikeaan asemaan ajautunut Puljujärvi on pelannut kuluvalla kaudella 25 ottelua. Näissä suomalainen on onnistunut maalinteossa vain kerran.