Dallas Starsissa on käynnissä merkittävä sukupolvenvaihdos, joten spekulaatiot seuraavasta kapteenista ovat luonnollisesti jo alkaneet.

Starsin kapteenina on toiminut kaudesta 2013-14 lähtien Jamie Benn. 33-vuotiaan kanadalaisen 9,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy vuonna 2025, joten Starsin seuraava kapteeni joutuu ainakin hetken vielä odottamaan vuoroaan.

Vaikka Starsin kulmakiviin lukeutuvat nuoret supertähdet Jason Robertson, Roope Hintz ja Miro Heiskanen, on joukkueen seuraava kapteeni todennäköisesti isolle kansalle vielä suhteellisen tuntematon nimi.

The Athletic -sivuston Starsin asiantuntija Saad Yousuf uskoo, että teksasilaisseuran seuraava kapteeni olisi kanadalaishyökkääjä Ty Dellandrea. 22-vuotias kiekkolupaus on vakiinnuttanut tällä kaudella paikkansa Starsin kokoonpanossa hurjan työmoraalinsa ansiosta.

– Ällistyisin täysin, jos Dellandrea ei olisi Dallas Starsin seuraava kapteeni. Hänen pelaamisessaan on särmää – hän on myös tarpeeksi laadukas pelaaja NHL:ään. Hänen joukkuetoverinsa olisivat valmiita menemään läpi harmaan kiven hänen takiaan. Hän oli viime kaudella iso hahmo (AHL-seura) Texas Starsin pukukopissa, kun hän toimi siellä kapteenina, Yousuf kertoo.

Yousuf näkee 22-vuotiaassa Dellandreassa paljon samoja piirteitä Starsin nykyisen kapteenin kanssa.

– Seurasin viime kaudella Texas Starsin pelejä ja Dellandrean tyyli oli hyvin samanlainen Bennin kanssa. Dellandrealla on samanlaisia piirteitä kuin Bennillä – ja tätäkin enemmän julkista karismaa, josta ei varmasti ole haittaa, toimittaja valaisi.

Dellandrea on pelannut NHL:ssä vasta 42 ottelua. 185-senttinen laitahyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 15 ottelussa tehopisteet 1+6=7.

Dellandrea voi olla suomalaisille tuttu nimi myös Liigasta. Kanadalainen pelasi JYPin riveissä kuusi ottelua lainalla kaudella 2020-21.