Jarmo Kekäläisen kesän jättihankinta Johnny Gaudreaun haluttomat esitykset Columbus Blue Jacketsin paidassa Tampereen NHL Global Series -otteluissa ovat nousseet isoksi puheenaiheeksi NHL-seuraajien keskuudessa.

Gaudreaun pelaaminen nostettiin esille myös tuoreessa Kimanttia-podcastin jaksossa. Sinivalkoinen NHL-ääni Antti Mäkinen näkee taiturimaisen jenkin otteissa huolestuttavan jatkumon.

– Hän on ollut urallaan vähän sellainen pelaaja, että jos haisee välikaudelle tai sille, ettei olla ihan ytimessä, niin se ei ole ollut ihan parhaimmillaan. 2019-20 kausi, 70 peliä 58 pistettä. 2020-21 kausi, 56 peliä 49 pistettä, ei pudotuspeleihin, Mäkinen aloittaa.

– Ihan ok pistemääriä, mutta se ei ole vienyt sitä joukkuetta mihinkään. Senhän takia Calgaryssä se keskustelu ennen Gaudreaun uudelleen signaamista oli, että onko tää se äijä, joka vie meidät luvattuun maahan?

– Viime kausi oli ihan tykkikausi, jossa se löi kaikin keskelle, kun sillä oli paikka signata iso lappu. 82 peliin 115 pistettä, pudotuspeleissä 12 peliin 14 pistettä ja sitten exit Columbuksen kautta, Mäkinen jatkaa.

Blue Jacketsin surkeasti alkanut kausi sekä keskeneräinen joukkueenrakennus tarkoittavat sitä, että pudotuspelipaikka saatikka kevään tosipeleissä menestyminen eivät ole tällä kaudella realismia. Mäkinen pelkää tämän näkyvän Gaudreaun otteissa koko kauden otannalla.

– Se on luonnepelaaja. Tätä mun teoriaani tukee tämä alkukausi sekä kaksi nähtyä ottelua Tampereella. Ville Niemisen sanoin Gaudreaun pelipaita ja varusteet oli mukana, mutta äijä niiden sisällä ei, Mäkinen tylyttää.

Kuuntele Kimanttia-podcastin tuorein jakso kokonaisuudessaan täältä.