NHL:n viime kesän ykkösvaraus Juraj Slafkovsky tunnetaan raamikkaana pelaajana. Laiturilla on pituutta jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan 191 senttiä ja painoakin 108 kiloa.

Slovakialainen ihastutti viime kaudella etenkin maajoukkueessa, kun hän niittasi sensaatiomaiseen pronssiin päättyneissä olympiakisoissa seitsemän maalia. MM-turnauksessakin syntyi kolme osumaa.

NHL:ssä ja sen Montreal Canadiensissa on ollut ehkä aavistuksen verran vaikeampaa, vaikka ei urakka huonosti missään tapauksessa ole alkanut. Slafkovsky on iskenyt kahdeksassa pelissä kaksi maalia.

Pelaajan kohtelusta levisi aiemmin viikolla Twitterissä yllättävä pätkä. Vuoden 2020 ykköskierroksen yhdeksäs varaus, Minnesota Wildin itävaltalainen Marco Rossi pisti Slafkovskyn taklauksellaan Maata kiertävälle radalle.

Rossilla on Eliteprospectsin mukaan pituutta 176 senttiä ja painoa 83 kiloa. Kokoero slovakialaiseen on siis huomattava.

Brett Marshall

@B_Marsh92
Marco Rossi is 5'9”185lbs
Juraj Slafkovsky is 6’3” 238lbs

😂

Jos on Slafkovsky superlupaava pelaaja, niin sitä samaa on Wildille kymmenessä pelissä tehot 0+1 summannut Rossi. Häntä pidetään hetkeen lahjakkaampana itävaltalaisena jääkiekkoilijana kuin ketään muuta.