NY Rangersin alkavaksi kaudeksi noussut Jacob Trouba kommentoi joukkuekaveri Kaapo Kakon viime kauden lopun yllättävää katsomokomennusta NHL:n nettisivujen jutussa.

– Sitä voi katsoa yhtenä yksittäisenä otteluna, mutta olimme myös pelanneet noin 20 ottelua 40 päivän sisään. Se on todella rankkaa. Se on työlästä jo runkosarjassa, puhumattakaan pudotuspeleistä. Tämä oli Kakon ensimmäinen kokemus pitkistä pudotuspeleistä, uusi Rangers-kippari mietti viitaten Tampa Bay Lightning -sarjan käänteisiin.

Kakko iski viime kaudella 62 NHL-pelissä yhdeksän maalia ja yhteensä 23 pinnaa. Esimerkiksi ensimmäisen kauden saldo oli kymmenen maalia ja 23 pistettä.

Kakko aloittaa pian neljännen NHL-kauden TPS-vuosien jälkeen.

– Moni ajattelee, että voi vain jatkaa entiseen malliin ja tehdä samoja juttuja uudessa paikassa. Ei se aina toimi sillä tavalla. Sitä joutuu puhumaan muuta kuin äidinkieltään tuntemattomien kanssa vieraassa paikassa.

Kakko on vasta 21-vuotias.

– Kun tulin New Yorkiin, luulin hallitsevani homman, mutta minäkään en siihen pystynyt, koska se on niin ainutlaatuinen paikka, Trouba luetteli.

– Elämäntyyli ja kaikki on erilaista. Siirtymä on taatusti vaikea 18-vuotiaalle. Minä en pystynyt siihen 26-vuotiaana enkä olisi mitenkään pystynyt siihen 18-vuotiaana.