Washington Capitalsin ruotsalainen tähtihyökkääjä Nicklas Bäckström tunnetaan kiekkopiireissä venäläishyökkääjä Aleksandr Ovetshkinin parhaana ystävänä.

Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia avoimesti urallaan tukenut Ovetshkin on kovan kritiikin kohteena maailmalla. Vaikka Venäjä käy parhaillaan aggressiivisia sotatoimia Ukrainassa, on Ovetshkin on viettänyt kesää normaalisti Venäjällä ja siinä ohella promonnut KHL:ää ja muita Venäjän PR-koneistoja.

Bäckströmiltä kysyttiin kotimaassaan tällä viikolla, että onko Ukrainassa meneillään oleva sota muuttanut hänen suhdettaan Ovetshkiniin.

– Olemme ”Ovin” kanssa päättäneet, ettemme puhu politiikasta tai siitä mitä Ukrainassa tapahtuu. Sama pätee myös pukukopissa. Sielläkään kukaan ei puhu aiheesta, Bäckström paljasti ruotsalaislehti Expressenille.

Ovetshkin on ollut urallaan tekemissä useissa kyseenalaisissa ja Putinia tukevissa poliittisissa tempauksissa. Hän julkaisi vuonna 2014 kuvan, jossa toivottiin ”pelastamaan lapset fasismilta”, samaan aikaan kun Venäjä liitti Ukrainassa sijaitsevan Krimin niemimaan itselleen. Kolme vuotta myöhemmin Ovetshkin osallistui propagandasivusto Putin Teamin toimintaan.

Ovetshkin suostui viime keväänä kommentoimaan Ukrainan tilannetta hyvin kevyesti toivomalla sodan päättymistä mahdollisimman pian.

Bäckström ei kuitenkaan pidätellyt ajatuksiaan sotaa kohtaan.

– On karmeaa mitä siellä on meneillään. Lapsia, aikuisia ja viattomia ihmisiä jotka kärsivät. Se on kauheaa. Minusta tuntuu aina pahalta, kun näen TV-kuvaa Ukrainasta, Bäckström harmitteli.