San Jose Sharksia menneellä kaudella edustanut ruotsalaishyökkääjä Jonathan Dahlen on palaamassa ensi kaudeksi kotimaansa kaukaloihin. Aftonbladetin saamien tietojen mukaan SHL-seura Timrå IK on päässyt suulliseen ja peräti viiden vuoden mittaiseen sopimukseen Dahlenin kanssa.

24-vuotias Dahlen pelasi viime kaudella Sharksin riveissä 61 ottelua. Hän viimeisteli niissä tehopisteet 12+10=22. Sharks ei tehnyt Dahlenille perustarjousta kauden päätteeksi, joten hänestä tuli rajoittamaton vapaa agentti.

Aftonbladetin mukaan Timrån ja Dahlenin neuvottelut ovat loppusuoralla. Ainoa asia, joka estäisi enää sopimuksen syntymisen ja Dahlenin SHL-siirron, olisi houkutteleva sopimustarjous NHL:stä lähipäivien aikana.

Dahlen on pelannut urallaan Timrån riveissä viisi kautta, mutta ne kaikki ovat kakkostasolta eli Allsvenskanista. Seuran riveissä Dahlenin jälki on ollut tuhoisaa: hän on pelannut 241 runkosarjaottelua tehopistein 124+141=265 sekä 35 pudotuspeliä pistein 30+24=54.

Pohjois-Amerikassa Dahlen pelasi myöskin kaudella 2018-19. Tuolloin hän kiekkoili AHL:ssä Utica Cometsin ja San Jose Barracudan riveissä viimeistellen 57 otteluun pisteet 14+19=33.