Dallas Starsin viime kausi oli pettymys. Joukkue ylsi juuri ja juuri pudotuspeleihin, mutta tippui ensimmäisellä kierroksella Calgary Flamesia vastaan.

Dallasin ykkösketju oli huikea läpi kauden, mutta muuten ilonaiheet olivat vähissä. Joukkueen pelitapa oli sekavaa, ilotonta ja puolustusvoittoista koohottamista. Hyvänä jätkänä tunnettu (ja pitkälti niillä meriiteillä NHL:ssä valmentava) Rick Bowness saikin potkut kauden päätteeksi.

Uusi päävalmentaja Peter DeBoer on saanut tehtäväkseen luoda toimivan systeemin hyökkäyspelaamiseen. Jos se onnistuu, joukkueella on hyvin palikat kasassa: hurja ykkösketju Jason Robertson, Roope Hintz ja Joe Pavelski, erinomainen ykköspakki Miro Heiskanen ja Vezina-tason maalivahti Jake Oettinger.

Se ei kuitenkaan riitä.

Dallas tarvitsee lisää leveyttä. Ongelma on, että Jamie Benn ja Tyler Seguin eivät ole yli 9 miljoonan dollarin sopimustensa arvoisia. Jommasta kummasta täytyy päästä eroon, jotta joukkue voi menestyä.

Bennin lähtö olisi Dallasille taivaanlahja. Kapteeni on kiekollisen pelin musta-aukko. Hän antaa jatkuvasti heikkoja syöttöjä, jalka ei liiku ja kamppailupelaaminen on vaisua. Hänen 9,5 miljoonan dollarin vuosipalkkaista sopimustaan on jäljellä kahden kauden verran, joten sen kauppaaminen ei ole mahdotonta.

Tyler Seguin on ollut myös pettymys, mutta hänen sopimuksestaan on vaikeampi päästä eroon. Kuva: Getty Images

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla

Chicago Blackhawks olisi hyvä kauppakumppani. Seura on keskellä väkivaltaisen rajua uudelleenrakennusprosessia. Chicago on valmis ottamaan kirjoilleen muiden katastrofisopimuksia, kunhan saa samalla varausvuoroja tai nuoria lupauksia. Chicagolla on myös jotain, jota Dallas haluaa: Patrick Kane.

Huhujen mukaan Dallas on ollut kiinnostunut Kanesta, mutta tällä hetkellä seuralla ei ole varaa hänen sopimukseensa edes palkanpidätyksen jälkeen. Stars GM Jim Nill voisi tappaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla, jos Benn siirtyisi samalla Chicagoon.

Dallasin pitäisi maksaa maltaita, että Chicago sopimuksen suostuisi ottamaan. Olisiko Benn, kaksi 1. kierroksen varausvuoroa ja 2. kierroksen varausvuoro riittävä korvaus Kanesta? Tuskin kaukana ainakaan ollaan.

Kane nimittäin tekisi kerralla Dallasista mestarikandidaatin. Hän on urallaan näyttänyt pystyvänsä tekemään ketjukavereistaan parempia pelaajia. Näin Starsilla olisi ykkösen lisäksi vahva kakkosketju, jossa olisivat Kane, Seguin ja uusi hankinta Mason Marchment.

Olisin pettynyt, jos Jim Nill ei yritä tätä kauppaa, kunhan Oettingerin ja Robertsonin jatkosopimukset on saatu tehtyä.