Colorado Avalanche voitti Stanley Cupin kukistamalla Tampa Bay Lightningin finaaleissa otteluvoitoin 4-2.

Joukkueen 25-vuotias suomalaistähti Mikko Rantanen pääsi näin ollen myöskin juhlimaan Stanley Cupin voittoa. Mies pelasi loistavat pudotuspelit iskettyään 20 otteluun pisteet 5+20=25 sijoittuen pistepörssissä viidenneksi. Finaaleissa Rantanen jatkoi vahvoja otteitaan tehtailemalla kuuteen otteluun tehot 0+8.

– Kaikki neljä ketjua luistelevat vahvasti, ja sillä tavalla pelasimme tänäänkin. Tämä oli koko joukkueen voitto. Teimme todella rankasti töitä. Meillä on porukassa paljon taitoa, mutta mestaruuden voittaminen vaatii paljon muutakin kuin taitoa, Rantanen analysoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Rantasella on nyt takanaan kuusi NHL-kautta. Viime vuosina Colorado on kuulunut NHL:n kärkipään joukkueisiin, mutta myöskin Rantasen NHL-uran ajalle mahtuu aikoja, jolloin joukkueen pelit eivät ole sujuneet.

– Muistan ensimmäisen kauteni tässä liigassa, kun voitimme runkosarjassa vain 22 ottelua. Vaikea uskoa, että kuusi vuotta myöhemmin olemme tässä tilanteessa. Ei tässä ole oikein sanoja, joilla kuvailisi tämänhetkisiä tunteita. Emme missään vaiheessa antaneet periksi ja opimme kaikesta kokemastamme, Rantanen sanoi.

Rantanen viittasi kauteen 2016-17. Silloin Colorado saalisti 82 ottelusta vain 48 pistettä ja jäi peräti 21 pisteen erolla koko sarjan viimeiseksi.