Kaksi edellistä Stanley Cupia voittanut Tampa Bay Lightning eteni jälleen finaaleihin kukistamalla New York Rangersin otteluvoitoin 4-2. Joukkueiden välinen kuudes konferenssifinaali päättyi Tampan voittoon lukemin 2-1.

Lightningin maalilla Andrei Vasilevski torjui kutospelissä 20 kertaa ja päästi yhden maalin selkänsä taakse. Venäläistähti onkin ollut uskomattomissa liekeissä aina niissä otteluissa, kun Tampa on laittanut sarjat poikki ja edennyt jatkoon.

27-vuotiaan Vasilevskin edellisen kahdeksan katkaisupelin tilastot ovat mykistävää luokkaa. Mies on torjunut kaikista voiton ja pelannut peräti kuusi nollapeliä, torjuntaprosentin ollessa 99,1% ja päästettyjen maalien keskiarvon näyttäessä lukemaa 0,25. Hän on päästänyt noissa otteluissa ainoastaan kaksi maalia selkänsä taakse.

Tämän kauden pudotuspeleissä Vasilevski on pelannut kaikkiaan 17 ottelua ja torjunut niistä 12 voittoa. Torjuntaprosentti on 92,8%, päästettyjen maalien keskiarvo 2,27 ja tilillä on myös yksi pelattu nollapeli.