St. Louis Bluesin kanssa sopimuksensa tähän kauteen päättävä suomalaisvahti Ville Husson voi lyödä rahoiksi kesällä.

The Athletic -sivuston asiantuntija Dom Luszczyszyn povaa Husson saavan – vähäisistä näytöistään huolimatta – rahakkaan sopimuksen vapailta markkinoilta. Luszczyszyn uskoo, että Husso voisi tienata nelivuotisella sopimuksella jopa 20 miljoonan dollarin kokonaistulot.

Luszczyszyn käytti Husson sopimuksen arvioinnissa vertailukohtana Boston Bruinsin maalivahdin Linus Ullmarkin sopimusta. Ruotsalaisvahti allekirjoitti viime kesänä 27-vuotiaana nelivuotisen ja 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Husson hintalappua nostaa muun muassa vapaiden markkinoiden vähäinen maalivahtitarjonta.

– Tällä hetkellä vapailla markkinoilla ei ole montaa ykkösvahdin tasoista kaveria, mutta Hussolla on potentiaalia sellaiseksi, Luszczyszyn kirjoittaa.

Sensaatiomaisesti Jordan Binningtonilta Bluesin ykkösvahdin tontin ryöstänyt Husso torjui tällä kaudella runkosarjassa 40 ottelussa komealla torjuntaprosentilla 91,9. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa suomalaisen torjuntaprosentti oli kuitenkin vaatimaton 89,0.

– Husson taso hiipui hieman kauden edetessä, eikä hän pelannut erityisen vahvasti pudotuspeleissä. Husson kohdalla perusta on kuitenkin kunnossa ja hän voi olla jollekin NHL-seuralle vastaus ongelmiin. Husso ja hänen lyhyt CV:nsä on riski, mutta tämä riski on otettavissa, kun huomioi hänen viime kauden esityksensä. Husson tulevaa sopimusta voidaan verrata Ullmarkin viime vuonna tekemään sopimukseen. Hussolla on kuitenkin enemmän potentiaalia kuin Ullmarkilla silloin, Luszczyszyn arvioi.