Tanskalaishyökkääjä Joachim Blichfeld jättää Pohjois-Amerikan kaukalot taakseen. Hän siirtyy ensi kaudeksi Ruotsin pääsarja SHL:ään. Växjö Lakers HC on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Blichfeldin kanssa.

23-vuotias Blichfeld on San Jose Sharksin 7. kierroksen (#210) varaus kesältä 2016. Hän vietti Pohjois-Amerikassa edelliset kuusi kautta, jonka aikana kokemusta tuli WHL:stä, AHL:stä sekä NHL:stä. Menneellä kaudella Blichfeld pelasi koko kauden AHL:ssä San Jose Barracudan riveissä, jossa hän tehtaili 61 otteluun tehot 24+21=45.

NHL:ssä Blichfeld pääsi pelaamaan kahdeksan ottelua. Niissä syntyi yksi maali. Lisäksi hän tahkosi AHL:ssä 130 ottelua (52+47=99) sekä WHL:ssä 187 ottelua (105+123=228).

Blichfeld kuului myöskin Tanskan MM-joukkueeseen tänä keväänä. Hän iski seitsemään otteluun tehot 5+1. Nuorukainen oli turnauksessa Tanskan joukkueen paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies.

Växjö Lakers

@VLHlive
Det har blivit dags att välkomna ett nytt ansikte till Växjö Lakers. Vi välkomnar danske rightskytten, Joachim Blichfeld, senast från San Jose Sharks ✍️

💬 "Det var ett enkelt val för mig"
🤝 I samarbete med @sparbankeneken

vaxjolakers.se/article/hvaial…
vaxjolakers.se

Välkommen Joachim Blichfeld

Det har blivit dags att välkomna ett nytt ansikte till Växjö Lakers. Vi välkomnar danske rightskytten, Joachim Blichfeld, senast från San Jose Sharks.