Colorado Avalanchen nuori tähtipuolustaja Cale Makar iski huimat tehopisteet 1+4 joukkueensa edelliseen otteluun, jossa Colorado kaatoi Edmonton Oilersin jatkoerässä lukemin 6-5 ja eteni otteluvoitoin 4-0 Stanley Cupin finaaleihin.

23-vuotias Makar on tehtaillut tämän kauden pudotuspeleissä nyt 14 otteluun tehopisteet 5+17=22. Hän on pudotuspelien pistepörssissä viidentenä.

Makar on pelannut urallaan NHL:n pudotuspelejä neljällä eri kaudella. Tilillä on 49 ottelua ja niissä ovat syntyneet jo tehopisteet 12+41=53. Edellisessä ottelussa hän rikkoi 50 tehopisteen rajapyykin pudotuspeliurallaan.

Makarilla kesti siis ainoastaan 49 ottelua rikkoa 50 tehopisteen raja pudotuspeleissä. Puolustajista häntä nopeammin 50 pudotuspelipisteeseen ovat yltäneet vain Bobby Orr (39 ottelua) sekä Brian Leetch (41) koko NHL:n historian aikana.