NHL:ssä syntyi äskettäin kohutapaus Colorado Avalanchen erikoiseen 8-6-voittoon päättyneessä Edmonton Oilers -ottelussa.

Tulos ei edes ollut pelin suurin puheenaihe, vaan hälinä keskittyi Coloradon Cale Makarin iskemään erääseen maaliin. Se hyväksyttiin kolmannen kierroksen avausosassa pitkien tutkintojen jälkeen hyväksytyn maalin.

Oilers-valmennus haastoi maalin vedoten paitsioon. Avalanchen Valeri Nitshushkin näytti olevan hyökkäysalueella kiekon ylitettyä siniviivan.

Maalin hyväksymistä on kyseenalaistettu ja perattu jälkeenpäin isosti. Tilannetta on tulkittu muun muassa niin, että kiekko ei ollut Makarin hallussa sen ylitettyä viivan. Näkemysten mukaan hän koski kumilätkään ottaen sen itselleen vasta, kun kollega oli ehtinyt tulla hyökkäysalueelta siniviivan päälle.

Teemu Selänne otti asiaan kantaa Twitter-tilillään.

– Olisin ollut valmis lyömään mitä tahansa vetoa, että aivan selkeä paitsio. Ekaa kertaa näin tämänlaisen tilanteen, missä maali hyväksytään…

– Ja mielestäni kiekko oli koko ajan hallussa ja tuskin Makar edes näki tuota paitsiossa olevaa pelaajaa… Erikoinen tuomio… Coloradossa kaudella 2003-04 pelannut Stanley Cup -voittaja mietti.

Ottelusarjan kiinnitykset ovat Avsille 1-0.