NHL:n siirtomarkkinoille on tullut poikkeuksellinen vonkale. Vancouver Canucks on valmis kauppaamaan J.T. Millerin, kertoo NHL-toimittaja Elliotte Friedman. Supertähden sopimusta on vielä yksi kausi jäljellä, ja hänen vuosipalkkansa on edullinen 5,25 miljoonaa dollaria.

Miller oli tällä kaudella ehdottomasti Vancouverin paras pelaaja. 29-vuotias hyökkääjä paukutti runkosarjan 80 ottelussa tehot 32+67=99. Hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin melkein 30 pisteen erolla kakkosena olevaan Elias Petterssoniin.

Syitä Millerin kauppaamiselle on useita. Ensinnäkin Vancouverissa ei uskota, että hyökkääjän kanssa saadaan jatkosopimusta aikaiseksi. Joukkueen palkkakatto on todella tiukilla.

Toiseksi Miller on selvästi Vancouverin muita tähtiä vanhempi. Hän ei siis ikänsä puolesta sovi joukkueen kilpailulliseen ikkunaan.

Milleriä kohtaan on myös todella kovaa kiinnostusta siirtomarkkinoilla, mikä on sinetöinyt Vancouverin päätöksen. Friedman uskoo, että laitahyökkääjästä tullaan näkemään kova tarjouskilpailu.