Colorado Avalanche varmisti tiistaiyönä ensimmäisenä joukkueena paikan NHL:n pudotuspelien kakkoskierrokselta. Se pisti Nashville Predatorsin polvilleen nyt 5-3 vieden ottelusarjan murskaavasti voitoin 4-0.

Avsin yksi ratkaisunimistä neljännessä osassa – tai ylipäätään koko ottelusarjassa – oli pakki Cale Makar pistein 1+2. Hän iski joukkueelleen 1-2-maalin, ja syötti 3-4- sekä 3-5-osumat.

Pudotuspeleissä ensimmäisenä kymmenen pistettä rikkonut ja samalla pörssikärkeen saldolla 3+7 noussut kanukki teki ottelusarjassa NHL-historiaa jättäen taakseen muun muassa muun muassa Paul Coffeyn ja Bobby Orrin.

NHL Public Relations -nimisen Twitter-tilin mukaan kukaan pakki ei ole kyennyt takomaan kovempaa pistesaldoa pakeista puhuttaessa pudotuspelikauden neljässä ensimmäisessä pelissä.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Cale Makar concluded the First Round with 10 points, which lead the League and are the most in NHL history by a defenseman through four games in a postseason. 😳 #StanleyCup

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Jutussa mainitut legendat Coffey ja Orr iskivät aikoinaan yhdeksän pinnaa Pittsburgh Penguinsin ja Boston Bruinsin väreissä.

Makar pelaa uransa neljättä pudotuspelikevättä. Hänellä on jo nyt kasassa saman verran pinnoja kuin vuosi sitten (2+8=10), pudotuspelien piste-ennätys puolestaan on toissa kaudelta lukemin 4+11=15.