Nashville Predatorsin riveissä karrikoiden sanottuna kaikki pelit tällä kaudella urakoineen Juuse Saroksen loukkaantuminen keskiviikon vastaisen yön NHL-kierroksella on karmeinta, mitä käytännössä yhteen maalivahtiin luottava NHL-joukkue voi tässä vaiheessa kautta kokea.

Kaukalosta pois runkosarjan kolmanneksi viimeisessä ottelussa Calgary Flamesiä vastaan linkuttanut suomalainen on kannatellut joukkuettaan yhdessä tähtipuolustaja Roman Josin kanssa koko kauden. Viime aikoina onkin puhuttu paljon Saroksen puhki peluuttamisesta Predatorsin kamppaillessa verisesti lännen viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Tämä taas johtuu ainoastaan Predsin vanhoillisen GM David Poillen päätöksestä tai kyvyttömyydestä hankkia joukkueelleen luotettavaa kakkosvahtia NHL:n siirtotakarajalla. Nyky-NHL:ssä kun ei yhdellä maalivahdilla pitkälle pötkitä. Puhki peluutetun maalivahdin jaksamisen rajat tulevat vastaan viimeistään pudotuspeleissä. Tällä kaudella vain 15 ottelussa jäällä käyneeseen David Rittichiin seura ei voi luottaa (tilastot tältä kaudelta 3,44 ja 88,7%) – ja tämän Poile tiesi jo kauden alkupuoliskolla.

Kuin kohtalon oikusta Saroksen loukkaantuminen tapahtui vieläpä ottelussa, jossa Predators vihdoin ja viimein varmisti paikkansa pudotuspeleihin!

Toki on sanottava, ettei Saroksen vamman vakavuudesta vielä tätä kirjoitettaessa ole täyttä varmuutta. Se lienee kuitenkin varmaa, ettei suomalaista nähdä tositoimissa ainakaan runkosarjan kahdessa päätöskamppailussa. Saros on lyhyen huilinsa ansainnut – ja Poilen ja Predatorsin puolestaan voidaan vain toivoa siitä tulevan lyhyen.