Chicago Blackhawksin Kevin Lankinen nousi NHL:n tiistaiyön ainoan ottelun yhdeksi onnistujaksi.

Taalaliigassa pelattiin yksi matsi, jossa Chicago juhli voittoa Philadelphia Flyersin kustannuksella numeroin 3-1. Vuoden 2019 maailmanmestari torjui 33 kertaa, ja hän kommentoi virettään taiston taukoamisen jälkeen positiiviseen sävyyn.

– Olen onnellinen tavasta, miten olen pelannut illasta toiseen. Pelini on sillä tasolla, millä haluan sen olevan. Tietysti juttuja voi aina työstää, kultaleijona sanoi chicagolaisen Sun Timesin toimittaja Ben Popen mukaan.

Lankisen tämän kauden tilastot eivät eittämättä ole hääppöisiä. Kumilätkät ovat tarttuneet 30 pelissä vain 89,0 prosentin tarkkuudella, päästettyjen maalien keskiarvo on 3,53.

Viime kaudella vastaavat kategoriat näyttivät lukemia 90,9 ja 3,01.

– Olen aika tyytyväinen siihen edistykseen, mitä olemme saaneet aikaan Jimmy Waiten kanssa tällä kaudella, Lankinen jatkoi kiittäen yhteistyötä maalivahtivalmentajan kanssa.

Ben Pope

@BenPopeCST
Lankinen: "I'm happy the way I've been performing on a nightly basis, just playing night after night. My game is where I want it to be now. Obviously you can always work on things, but I'm pretty happy with the progress we've been making working with Jimmy Waite this year."

Chicagon kausi tulee NHL:ssä päätökseen kahden ottelun kuluttua. Takavuosien dynastia ei tule pääsemään jatkoon, ja se sijoittuu läntisessä konferenssissa vasta 14:nneksi.

Suomalaismolari olisi siis periaatteessa vaihtoehto myös Leijonien maalille MM-kotikisoissa.