Buffalo Sabresin kausi NHL:ssä on sujunut taas samalla tavalla kuin moni muukin aiemmin – eli heikosti. Kun itäisen konferenssin 11:s ei tule yltämään pudotuspeleihin, jäävät ne väliin jo 11:ttä kertaa putkeen.

Joukkueen leiristä esille on noussut kuitenkin muutamia iloisia valonpilkahduksia. Yksi heistä on ruotsalainen suurlupaus, pakki Rasmus Dahlin.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Rasmus Dahlin is the first @BuffaloSabres defenseman in 26 years to record 50 points in a season.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Vuoden 2018 ykköskierroksen ykkösvaraus on nakuttanut sesongin 76 ottelussa komeasti 50 (11+39) pinnaa. Sekä maali-, syöttö- että pistemäärä on pelaajan yhden kauden paras. Dahlin rikkoi 50 pisteen rajan viime yönä Philadelphia Flyersista irronneessa 5-3-voitossa saldolla 0+2.

Dahlinista tuli ensimmäinen 50 pisteeseen yhden kauden aikana yltänyt Sabres-pakki 26 vuoteen. Vertailun vuoksi, toinen Rasmus eli Ristolainen nakutti parhaimmillaan 45 pinnaa kaudella 2016-17.

Lisäksi Dahlin on nyt seitsemäs eri Buffalo-pakki, joka on kyennyt tuo 50 pisteen rajan rikkomiseen. Useammin kuin kerran tässä onnistuivat Phil Housley peräti kahdeksasti sekä John Van Boxmeer kolmesti ja Jerry Korab kaksi kertaa.