Toronto Maple Leafsin nuori megatähti Auston Matthews pelaa tällä hetkellä elämänsä parasta kautta.

24-vuotias jenkkisentteri on iskenyt kauden 70 pelissä uskomattomat 58 maalia ja 102 tehopistettä. Teholukema oikeuttaa NHL:n pistepörssin nelossijaan, kahdeksan pistettä kärkimies Connor McDavidin perässä. McDavid on pelannut viisi ottelua Matthewsia enemmän.

Arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Chris Johnston arvioi Matthewsin nousevan seuraavalla sopimuksellaan kaikkien aikojen parhaiten palkatuksi jääkiekkoilijaksi. Johnston arvio, että 11,6 miljoonaa dollaria nykyisestä, kesällä 2024 umpeutuvasta sopimuksestaan tienaavasta Matthewsista on tulossa ensimmäinen kiekkoilija, joka tulee allekirjoittaman yli 15 miljoonan dollarin vuositulot takaavan sopimuksen. Tämä tapahtuu todennäköisesti hyvissä ajoin ennen amerikkalaisen nykyisen pahvin umpeutumista.

Samalla Matthews nostaisi itsensä NHL:n parhaiten ansaitsevaksi pelaajaksi ohi McDavidin, joka kuittaa omasta sopimuksestaan 12,5 miljooonan dollarin vuosikorvauksen. McDavidin, 25, sopimus umpeutuu jatkuu kevääseen 2026 asti.