Sunnuntai-iltana kotonaan 1-6-murskatappion Florida Panthersille kärsinyt Detroit Red Wings sai todeta karulla tavalla eron NHL:n huippujoukkueen sekä uudelleenrakennuksen keskellä olevan seuran välillä.

Red Wingsin kapteeni ja ykkössentteri Dylan Larkin myönsi sarjataulukon kannalta merkityksettömän loppukauden koettelevan pelimoraalia kovalla kädellä. Tästä huolimatta Larkin pitää tulevaisuuden kannalta ensiarvoisen tärkeänä kauden päättämistä positiivisissa merkeissä.

– Meidän olisi päätettävä kausi positiivisesti. Meillä on kaksi viikkoa aikaa ratkaista ongelmat ja varmistaa, että pääsemme paremmilla mielin kesäloman viettoon, Larkin tiivisti medialle.

– Olen maininnut useaan otteeseen, ettemme voi pelata kuin juniorit, jotka työnnetään kaukaloon ja palkitaan tikkarilla pelin jälkeen. Sinun on säilytettävä ylpeytesi, kannettava punasiipipaitaa ylpeydellä ja pelattava samalla myös ensi kauden työpaikkasi puolesta. Useat kaverit pukukopissa joutuvat taistelemaan pelipaikoistaan, joten sinun on itse löydettävä sisäinen palosi, Larkin tylyttää joukkuettaan.

Red Wings on jäänyt jo 26 pisteen päähän idän viimeisestä pudotuspelipaikasta, minkä vuoksi joukkue on pelannut jo useamman kuukauden ilman todellista panosta.