Toronto Maple Leafsin Auston Matthews rikkoi viime yönä 7-3-voittoon päättyneessä Washington Capitals -pelissä sadan pisteen rajan kahden syöttöpinnan turvin. Pelaajalla on nyt kasassa tehot 58+43=101, joilla irtoaa pistepörssin nelossija.

Sadan pisteen rikkominen on harvinaista herkkua yhdysvaltalaispelaajien keskuudessa – itse asiassa jopa yllättävän harvinaista.

 

Toronton ykkössentterinä pelaava Matthews on kolmas yhdysvaltalaissyntyinen pelaaja 25 viime vuoden aikana, joka on tehnyt 100 pistettä kauteen. Hän liittyi kahden supertähden, Patrick Kanen (2018-19 ja 2015-16) ja Johnny Gaudreaun (2021-22) rinnalle.

Lisäksi pisteiden mättämistahti on sekin ollut kovaa. Matthews on vasta kolmas sellainen yhdysvaltalaispelaaja, joka on rikkonut 100 pinnan rajan maksimissaan 69 ottelussa. Tähän ovat kyenneet vain Pat LaFontaine 55 matsissa kaudella 1992-93 sekä Kevin Stevens kahdesti kausina 1991-93.

NHL:n nettisivuilla puolestaan kerrottiin, että tykistä tuli kolmas maagisen rajapyykin rikkonut Toronto-pelaaja. Aiemmin rajat ovat puhkaisseet Darryl Sittler ja Doug Gilmour.

– Tuo saa minut nöyräksi. Tuntuu, että toistan itseäni, mutta nimeni mainitseminen noiden herrojen kanssa on suuri kunnia. Ei tämä olisi mahdollista ilman joukkuekavereita. Tämä ei ole vain pelkästään kiinni minusta, vaan joukkueesta, jenkki sanoi nöyrästi.