Montreal Canadiensin kesken NHL-kauden Colorado Avalancheen vaihtanut Artturi Lehkonen nousi isoon rooliin perjantain vastaisena yönä, kun Avs kellisti kaukana jatkopaikoista tarpovan New Jersey Devilsin numeroin 3-1.

Ylivoimalla vastuuta saanut kakkosketjun laituri iski tehot 1+1. Lehkonen suti pelin 3-0-maalin Mikko Rantasen laukomasta irtokiekosta. Avsin uusi suomalainen nousi matsin ykköstähdeksi, ja saman tittelin voi jakaa myös Colorado-pelaajista puhuttaessa.

Lehkosen tämän kauden saldo on nyt 66 pelatun ottelun jälkeen 15+19=34. Rantanen puolestaan nosti syötöllään kauden saldon jo lukemiin 35+53=88. On siinä ja tässä, yltääkö 25-vuotias suomalaistähti 100 pisteeseen.

Coloradolla on runkosarjaa pelaamatta kahdeksan ottelun verran. Sadan pisteen rajaan ei ole yltänyt yksikään suomalainen tällä vuosituhannella.

Lisäksi suomalaispelaajista ainoastaan Jari Kurri ja Teemu Selänne ovat yltäneet yhden NHL-kauden aikana 100 runkosarjapisteeseen. Ensiksi mainittu kykeni tähän kuudesti ja Selänne neljästi, ja lisäksi hän on vastannut edellisestä kerrasta. Kaudella 1998-99 syntyi peräti 107 pinnaa.