Colorado Avalanchella on kaikki pelissä tämän kevään NHL-pudotuspeleissä, sillä palkkakatto-ongelmat saattavat räjäyttää nykyisen, jo vuosikaudet mestaruutta tosissaan tavoitelleen rungon palasiksi jo tulevana kesänä.

Avsin tähtihyökkääjistä Nazem Kadri ja Andre Burakovsky pelaavat parhaillaan sopimustensa viimeistä kautta, eikä kummankaan jatko seurassa ensi kaudella ole selvää. Kadrin tykkikausi on kaikkien tiedossa, minkä lisäksi myös 27-vuotias Burakovsky pelaa juuri nyt elämänsä kautta. Washington Capitalsin riveissä jo yhden Stanley Cupin urallaan voittanut ruotsalainen on iskenyt kuluvalla kaudella pelaamissaan 70 ottelussa 20 maalia ja 53 tehopistettä.

– Hän saattaa hinnoitella itsensä ulos Avalanchesta kesällä, arvioi The Hockey Newsin NHL-asiantuntija Ian Kennedy.

Kennedyn puheissa on kieltämättä perää. Ruotsalaislaituri kuittaa meneillään olevasta kaudesta 4,9 miljoonaa dollaria, mutta tämän kauden otteiden perusteella luvassa on kenties parin miljoonan taalan palkankorotus seuraavien sopimusneuvottelujen yhteydessä.

Avalanche on käyttänyt ensi kauden palkkabudjetistaan 56 miljoonaa dollaria pelkästään 13 pelaajaan. Burakovskyn ja Kadrin lisäksi kärkinimistä mm. ykkösmaalivahti Darcy Kuemperin sopimus umpeutuu tähän kauteen. Ykköstähti Nathan MacKinnonin ”puoli-ilmainen”, 6,3 miljoonan dollarin vuosipalkan takaava sopimus umpeutuu sekin vuoden päästä kesällä, mikä sitoo entisestään GM Joe Sakicin käsiä pitkien sopimusten suhteen.