Sveitsi kokoaa nimekästä maajoukkuetta Suomessa toukokuussa järjestettäviin jääkiekon MM-kisoihin.

Saksalaislehti Blick uutisoi keskiviikkona, että Sveitsin päävalmentaja Patrick Fischer ja GM Lars Weibel tarjosivat Yhdysvaltojen reissulta mahtavia uutisia sveitsiläisille.

Blickin mukaan kaikki tarjolla olevat sveitsiläiset NHL-pelaajat ovat ilmoittaneet halukkuudestaan edustaa maataan MM-kisoissa. Tähän lukeutuu kaikki terveet pelaajat, joiden kausi ei jatku NHL:n pudotuspeleissä.

Sveitsiläispelaajista NHL-kautensa runkosarjaan ovat päättämässä suurella todennäköisyydellä: Timo Meier (San Jose Sharks), Nico Hischier (New Jersey Devils), Jonas Siegenthaler (New Jersey Devils), Pius Suter (Detroit Red Wings), Philipp Kurashev (Chicago Blackhawks), Dean Kukan (Columbus Blue Jackets) ja Janis Moser (Arizona Coyotes). Tähtihyökkääjät Kevin Fiala (Minnesota Wild) ja Nino Niederreiter (Carolina Hurricanes) saattavat olla myös valmiita Sveitsin maajoukkueen mukaan, jos heidän kautensa päättyy ennen pudotuspelien toista kierrosta.

Fialan, Niederreiterin, Kurashevin ja Kukanin kohdalla on kuitenkin vielä yksi este edessä, sillä heidän NHL-sopimuksensa päättyvät tähän kauteen. Sveitsin joukkueenjohdon kerrotaan käyvän vielä pelaajien agenttien kanssa vakuutusmaksuihin liittyviä neuvotteluita.