Tälle NHL-kaudelle on mahtunut poikkeuksellinen määrä hienoja tarinoita. Auston Matthews mättää maaleja hurjaan tahtiin, Roman Josin pistetahti on puolustajalle aivan poikkeuksellinen ja Igor Shesterkin on tehnyt salamaläpimurron yhdeksi NHL:n parhaista maalivahdeista.

NHL-toimittajat ennakoivat tässä vaiheessa kautta, kuka pelaaja tulee voittamaan himoitun Hart Trophyn. 15 NHL.comin toimittajan äänestys oli poikkeuksellisen tasainen.

Toimittajien mielestä sarjan arvokkain pelaaja on Jonathan Huberdeau. Florida Panthersin supertähti onkin tehnyt jo seuran uuden yhden kauden piste-ennätyksen. Hän on nakuttanut 70 ottelussa tehot 26+76=102.

Kakkoseksi sijoittui New York Rangersin maalivahti Shesterkin. 26-vuotias venäläinen on kannatellut joukkuettaan torjunnoillaan läpi kauden, ja jos Rangers pudotuspeleihin pääsee, on hän siihen suurin yksittäinen syy. Shesterkinin torjuntaprosentti on tällä kaudella huima 93,3.

Äänestyksen kolmonen oli Toronto Maple Leafsin Matthews. Hänen arvonsa näkyy ennen kaikkea maaleissa. Supertähti on paukuttanut 65 otteluun hurjat 54 kaappia.

NHL-toimittajien Hart Trophy -äänestys:

  1. Jonathan Huberdeau, Florida Panthers (52 pistettä)
  2. Igor Shesterkin, New York Rangers (44 pistettä)
  3. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs (41 pistettä)
  4. Connor McDavid, Edmonton Oilers (34 pistettä)