Tiistaiyö tarjosi Carolina Hurricanesin leiristä suomalaisittain niin iloisia kuin kurjiakin uutisia.

Ensinnäkin Sebastian Aho iski komean alivoimamaalin, kun Canes jyräsi Washington Capitalsin yli numeroin 6-1. Häkki oli suomalaiselle kauden 29:s ja koko uran 174:s runkosarjassa.

Ahon häkki nosti suomalaisen jakamaan Carolinan ja tätä edeltäneen Hartford Whalersin seurahistorian kymmenettä sijaa kaikkien aikojen maalipörssissä yhdessä päävalmentaja Rod Brind’Amourin kanssa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Sebastian Aho scored his 174th career goal and tied Rod Brind'Amour for 10th place on the @Canes / Whalers franchise's all-time list.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

NHL

@NHL
Speed + skill, big factors on this one for @SebastianAho. 😤

Kärkinimi on 60 maalin erolla Ron Francis (382) ennen Eric Staalia (322). Ahon jälkeen suomalaisista seuraavana tilastossa on 145 maalin Sami Kapanen ennen 95 kertaa osunutta Teuvo Teräväistä.

Kurja uutinen puolestaan koski Jesperi Kotkaniemeä.

Tanskalaissentteri Lars Eller niittasi yhden maalin syöttäneen suomalaisen taklauksellaan kylmäksi käsittämättömästi vain kaksi sekuntia ennen loppua.

– En pitänyt siitä, mutta mitä voi tehdä asialle? Olen puhunut hänen kanssaan, eikä hän voi hyvin. En tiedä tapauksen seurauksia, mutta tilanne ei ole hyvä, luotsi Brind’Amour mietti Canesin nettisivuilla matsin jälkeen.