Viimeistä sopimuskauttaan pelaavien NHL-tähtien sopimusneuvottelut käyvät kuumina sarjan siirtotakarajalle tultaessa.

Torstaina viiden vuoden ja yli 25 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Philadelphia Flyersin kanssa allekirjoittanut Rasmus Ristolainen saattaa pian saada seuraa Pittsburgh Penguinsin Kris Letangista, joka käy parhaillaan neuvotteluja jatkosta pitkäaikaisen seuransa kanssa.

NHL:n sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli kertoo Penguinsin torpanneen jo ainakin yhden Letangin leirin palkkapyynnön.

– Lähteeni kertovat, että Letangin leiri olisi ehdottanut viisivuotista jatkosopimusta yli seitsemän miljoonan dollarin vuosipalkalla. Penguins ei yksinkertaisesti ole kiinnostunut antamaan pelaajalle niin pitkää sopimusta, Seravalli paljastaa.

34-vuotias tähtipuolustaja on voittanut Penguinsin paidassa kolme Stanley Cupia. Kuluvalla kaudella nykyisestä diilistään 7,25 miljoonaa taalaa kaudessa tienaava kanukki on urakoinut 54 ottelua huipputehoin 6+43=49.