Yli 1300 NHL-ottelua urallaan pelannut Eric Staal on Kanadan olympiamiehistön tunnetuin ja nimekkäin pelaaja.

Täksi kaudeksi ilman NHL-sopimusta jäänyt 37-vuotias Stanley Cup -voittaja hakee Pekingistä paitsi mitalia, myös loppukauden diiliä NHL:ään. NHL-toimittaja Ian Kennedy uskoo useiden mestaruudesta tällä kaudella kamppailevien NHL-seurojen kiinnostuvan Kanadan kapteenista kisojen jälkeen.

– Hän on todennäköisin välittömästi NHL-sopimuksen turnauksen jälkeen saava pelaaja. Staal on iskenyt neljässä tällä kaudella pelaamassaan AHL-pelissä viisi tehopistettä. Jos kaikki sujuu hyvin olympialaisissa, mestarisuosikit harkitsevat varmasti pienen riskin ja minimisopimuksen sijoitusta Staaliin. Hän toisi joukkueeseen johtajuutta sekä kokemusta Stanley Cupin voittamisesta, Kennedy arvioi.

Staal pelasi Stanley Cupin loppuotteluissa myös viime kaudella, jolloin konkarisentteri edusti Montreal Canadiensia. Kanadalaisen toiveissa oli viime kesänä sopimus jostakin Yhdysvaltojen puolella pelaavasta joukkueesta, mutta yksikään seura ei lopulta tarjonnut veteraanille diiliä.

Staal iski viime kauden runkosarjassa pelaamissaan 53 ottelussa viisi maalia ja 13 tehopistettä. Pudotuspeleissä konkari nakutti 21 ottelussa kaksi maalia ja kahdeksan tehopinnaa.