NY Rangersin väreissä itsensä legendaksi pelannut, mutta uransa Washington Capitalsin kirjoilla päättänyt Henrik Lundqvist sai lauantain vastaisena yönä Minnesota Wild -pelissä ansaitsemansa juhlat. NHL:ssä pudotuspelit huomioiden yli 1 000 ottelua pelanneen ruotsalaisen paita nousi yhtä legendaarisen Madison Square Gardenin kattoon.

Ruotsalainen voitti parikin kertaan NHL:ssä nollapelitilaston ja hänet valittiin useaan kertaan tähdistöottelutapahtumaan. Kaudella 2011-12 hän sai Vezina Trophyn, joka ojennetaan sarjan parhaalle maalivahdille.

Tuolla kaudella mestari pääsi lähelle Stanley Cup -pokaalia. Los Angeles Kings vei kannun finaalien jälkeen Rangersin kaatuessa saappaat jalassa. Mestaruuksista palkintokaapissa ovat olympia- ja MM-kulta.

Juhlittu Lundqvist todisto olevansa pelaajauran jälkeenkin kova seppä lajin parissa. Ruotsalainen nimittäin toimi juhlapelinsä kommentaattorina Rangersin televisiolähetyksessä sanoen, ettei entistä joukkuekaveri Mats Zuccarelloa saa päästää tekemään maalia.

Kuinka ollakaan, liki samalla sekunnilla Rangers-taustainen Wild-pelaaja latasi 2-2-maalin ylivoimalla.

– Sanoinko juuri tuosta, ruotsalainen veisteli NHL:n nettisivujen jutun mukaan, kun Zuccarello oli ladannut kiekon pömpeliin.

Kun Wild nousi kahden maalin takaa 2-3-vierasvoittoon Zuccarellon latoessa pisteet 1+1, ei koitoksesta jäänyt ainakaan norjalaiselle hampaankoloon. Ruotsalaislegenda ja norjalaistykki pelasivat Rangerissa yhdessä kausina 2010-19.

– Päivä oli täydellinen. Oli hienoa todistaa Henrikin päivää ja nähdä hänet perheineen. En ole nähnyt häntä pitkään aikaan koronan ja muun takia. Seremoniat olivat hienot ja saimme vielä raavittua voitonkin.

Lundqvist siirtyi Rangerista Capitalsiin viime kaudeksi, mutta siellä ei kertynyt vyölle yhtäkään peliä. Uran viimeiset matsit ruotsalainen pelasi kauden 2019-20 pudotuspeleissä.