San Jose Barracudasin pelaaja Krystof Hrabek kohahdutti tekemällä rasistisen eleen Tuscon Roadrunnersin Boko Imamaa kohtaan. AHL järkyttyi teosta niin pahasti, että Hrabekille lätkäistiin 30 ottelun pelikielto. Useiden raporttien mukaan Hrabek oli imitoinut apinaa Imamalle.

Nyt Hrabek on julkaissut lausunnon, jossa selittää tekosiaan.

– Olen häpeissäni tämän päivän tapahtumista ja niistä teoista, jotka johtivat pelikieltooni. Haluan kaikkien tietävän, että olen todella pahoillani siitä, mitä tapahtui, ja otan teoistani täyden vastuun, Hrabek kirjoittaa.

– Ihmisten tulisi tietää, että en tarkoittanut mitään sopimatonta. Ele tehtiin taistelun tiimellyksessä, enkä tarkoittanut sillä mitään rasistista. Ymmärrän, etten tajunnut, miten ele voidaan tulkita. Olen yksin vastuussa siitä, se oli kamalaa ja minulla ei ole tekosyitä. Kun kuulin Bokon reaktiosta, olin kauhuissani siitä, mitä olin mennyt tekemään.

Hrabek kertoi myös pyytäneensä Imamalta anteeksi ja hyväksyvänsä pelikieltonsa ilman valitusta.