Sunnuntaiyön vilkas NHL-kierros pääsi vauhtiin jo lauantai-iltana, jolloin kierroksen aloittivat Boston Bruins sekä Nashville Predators. Matsi päättyi ensiksi mainitun voittoon jatkoajalla lukemin 4-3.

Ottelun voittomaalia alla nähtiin mielenkiintoisia suomalaiskäänteitä. Nashvillen Tanner Jeannot yritti Mikael Granlundin kanssa ratkaisuhäkkiä ylivoimahyökkäyksessä, mutta se kuivui kasaan. Bostonin tuore pakki Urho Vaakanainen puolusti tilanteen mailallaan, loistavasti malttaen.

Boston-pakki katkoi tilanteen ja käänsi kiekon nopeaan vastahyökkäykseen, joka johti maalin. Maalari Taylor Hall ei säästellyt sanoissaan kehuessaan viidessä pelissä jo neljä syöttöpinnaa saalistanutta suomalaista.

– On todella mahtavaa nähdä äijän tulevan sisään ja pelaavan aivan kuten kuuluukin. Se kertoo varmasti hänen treenikaudesta jotain, Vaakanaisen kehittymistä kehunut Hall iloitsi Bostonin nettisivuilla.

– Kyseessä on kundi, joka tulee kokoonpanoon ja pelaa heti parhaan kykynsä mukaan. Se on kaikki, mitä näissä tapauksissa voi pyytää, Hall sanoi joukkueen kesän 2017 ykköskierroksen 18:nnesta varauksesta.

Joensuulaispakin ura on vasta alkumetreillä tarunhohtoisessa. Hän on pelannut kaikkiaan 21 peliä pistein 0+6. (+4).

– Hän näkee jään, hän on todella hyvä alivoimalla ja fyysisessä pelissä silloin, kun sitä tarvitaan. Tällaista on todella hienoa nähdä.

– Tarvitsemme syvyyttä. Tarvitsemme tällaisia kavereita.

Boston liitää alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestarin tavoin korkealla ja kovaa. Joukkue on jäänyt yhdeksässä viime pelissä vain kerran pisteittä – ja tuo tappio on kyseisen ajan ainoa.