NHL:n siirtomarkkinoiden kestonimiin vuosikaudet kuulunut Rasmus Ristolainen on nousemassa jälleen takaisin treidihuhuihin.

27-vuotiaan suomalaispuolustajan ura Philadelphia Flyersissa ei ole alkanut odotetusti, minkä lisäksi koko joukkue kyntää tällä hetkellä kaukana pudotuspeliviivan alapuolella. Flyersin uskotaankin laittavan useita pelaajiaan lihoiksi NHL:n siirtomarkkinoilla. Näistä yksi todennäköisimmistä on ainakin The Fourth Periodin toimittaja Dennis Bernsteinin mukaan juuri viimeistä sopimusvuottaan pelaava Ristolainen.

– Ristolainen, Justin Braun, Kevin Connauton… eritasoisia puolustajia, joiden kohdalla homma ei ole toiminut Phillyssä ja sopimukset ovat katkolla. Uskon, että GM Chuck Fletcher tulee tekemään useita muutoksia. Jos olet NHL-seuran GM, joka tarvitsee siirtotakarajalla vahvistusta puolustukseensa, uskon Fletcherin olevan ensimmäinen mies, jolle he soittavat, Bernstein näkee.

Järkälemäinen suomalaispuolustaja kuittaa tähän kauteen päättyvästä sopimuksestaan 5,4 miljoonaa dollaria vuodessa. Ensi kaudella vastaaviin jättitienesteihin yltäminen on kuitenkin vaikeaa.