Boston Bruinsin NHL-kokoonpanoon noussut suomalaispakki Urho Vaakanaisen kaksi ensimmäistä tämän kauden taalaliigapelit ovat sujuneet mainiosti. Reilut 16 ja vajaat 17 minuuttia Bruinsin takalinjoilla luutinut pelaaja on saalistanut kummassakin pelissä syöttöpisteen – ja se ehkä tärkein tilasto, eli plusmiinuslukema näyttää numeroa +3.

Jalat pitää kuitenkin pitää maassa. Asiasta muistutti eräässä NHL:n nettisivujen jutussa joukkueen päävalmentaja Bruce Cassidy.

– Hän pelasi edellisessä ottelussa hyvin, mutta nyt hänen pitää pelata hyviä pelejä putkeen. Tarkkailemme häntä koko ajan, luotsi painotti alkuviikosta.

Cassidyllä ei ole joensuulaiskasvatista paljoa tietoa. Alle 20- ja alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut suurimman osan kaudesta AHL:ää Providence Bruinsin väreissä. Alkukauden 23 ottelua ovat tuoneet pisteet 1+7.

– Providencesta kuitenkin kantautuu toisen käden tietoa siitä, miten paljon parempi ammattipelaaja hänestä on tullut. Hän valmistautuu, suorittaa tasaisella tasolla illasta toiseen ja on valmis pelaamaan.

– Monet pelaajat joutuvat käymään läpi samanlaisen prosessin.

Boston on itäisen konferenssin joukkueita vertailtaessa sarjan kahdeksanneksi paras. Kuun loppuun asti jatkuvan kotiotteluputken pian aloittavan Bruinsin kausi jatkuu torstaiyönä Montreal Canadiensia vastaan.