Kanadan olympiajoukkueen johdolla on edessään vaikea tehtävä. NHL-pelaajien yllätysvetäytymisen jälkeen maan pitäisi saada kasaan kunnioitettava joukkue helmikuussa pelattaviin olympialaisiin. Urakka on jo pitkällä, ja joukkueenjohdolla on kasassa tarkkailulista pelaajista, joista lopullinen joukkue valitaan.

NHL-toimittaja Scott Wheeler julkaisi Twitterissä pitkän listan pelaajia, jotka ovat tuolla listalla. Listalla on muitakin nimiä, mutta julkaistut nimet ovat Wheelerin lähteen vahvistamia ja varmasti harkinnan alla.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Eric Staal. Pitkän NHL-uran tehnyt sentteri ei ole pelannut tällä kaudella missään. 37-vuotias konkari on voittanut aiemmin Kanadan riveissä MM-kultaa sekä olympiakultaa.

Pääosin listalla on nuoria NHL-lupauksia sekä NHL:stä pois tippuneita pelaajia. Pääosa kaikista heistä pelaa AHL:ssä. Entisiä nimimiehiä ovat muun muassa maalivahti Devan Dubnyk sekä puolustajat Michael Del Zotto ja Cody Franson.

Kanadan mahdollisia olympiavalintoja:

Hyökkääjät:

 • Cole Perfetti (AHL)
 • Mason McTavish (AHL)
 • Kent Johnson (NCAA)
 • Eric Staal (ei joukkuetta)
 • Brad Malone (AHL)
 • Jack McBain (NCAA)
 • Peyton Krebs (AHL)
 • Scott Wilson (AHL)
 • Jack Quinn (AHL)
 • Adam Cracknell (AHL)
 • Chris Terry (AHL)
 • Josh Ho-Sang (AHL)
 • Cal O’Reilly (AHL)
 • Brendan Leipsic (KHL)
 • Jake Virtanen (KHL)

Puolustajat:

 • Owen Power (NCAA)
 • Cody Franson (AHL)
 • Kaiden Guhle (WHL)
 • Tyler Wotherspoon (AHL)
 • Michael Del Zotto (AHL)
 • Chris Bigras (AHL)

Maalivahdit:

 • Philippe Desrosiers (ECHL)
 • Devan Dubnyk (AHL)
 • Devon Levi (NCAA)