Buffalo Sabresin maalille täksi kaudeksi murtautunut Ukko-Pekka Luukkonen on ollut tontillaan erinomaisessa tikissä, ja tekemiset näyttävät mielyttävän joukkueen leirissä.

Nuorten kaksinkertainen maailmanmestari on torjunut NHL:n alakertaan vajonneen Sabresin maalilla seitsemässä ottelussa 92,7 prosentin varmuudella. Sabresin Alex Tuch antoi joukkuekaveristaan kovan arvion taalaliigan nettisivuilla.

– Rehellisesti sanottuna Luukkonen on yksi tasaisimmista tuon ikäisistä maalivahdeista, joita olen nähnyt. Liigassa on monia suomalaistorjujia, mutta noin tasaiset otteet tuon ikäisenä on jotain poikkeuksellista. Lisäksi hänen kilpailuhenkisyytensä on tehnyt minuun vaikutuksen.

22-vuotiaan pelaajan tulevaisuus vaikuttaa kaikkinensa valoisalta. Hän on Sabresin 2. kierroksen varaus kesältä 2017, mutta nykyinen pahvi loppuu tähän kauteen. Se pakottaa pelaajan vetämään ylärajoilla näyttöjen takia.

Suomalaismolari on vaikuttanut pohjoisamerikkalaisissa kaukaloissa kaudesta 2018-19 lähtien lukuun ottamatta viime kauden TPS-visiittiä.