Montreal Canadiensin edellisen Stanley Cup -mestaruuden takuumiehenä keväällä 1993 loistanut entinen maalivahtisuuruus Patrick Roy myöntää kiinnostuksensa kanadanranskalaisseuran vapaana olevaan GM:n pestiin.

Marc Bergevinin potkujen jälkeen Roy’n nimi on nostettu monissa keskusteluissa potentiaaliseksi korvaajaehdokkaaksi. 56-vuotias maalivahtilegenda toimii parhaillaan omistamansa QMJHL-junioriseura Quebec Rempartsin GM:nä ja päävalmentajana.

– Mitä menetettävää heillä olisi, jos he kokeilisivat minua (GM:n roolissa)? Vuoden 1993 jälkeen seura on pyörinyt samaa ympyrää. Mitä hävittävää heillä olisi, jos he antaisivat minulle näyttöpaikan? Toisaalta, ymmärrän tilanteen, Roy kertoo Le Journal de Quebecille ja perustelee.

– Seura on Geoff Molsonin omistuksessa. Hän on se, joka vetelee naruista taustalla. Tuo on hänen joukkueensa ja loppupeleissä en taida olla oikea kaveri hänelle. Hyväksyn tämän, Roy toteaa.

Roy jätti Canadiensin 26 vuotta sitten riitaisissa merkeissä. Kiinnostusta paluuseen löytyy silti.

– Olisinko kiinnostunut? Totta kai! Olen samaan aikaan tietoinen prosessista ja siitä, että paikalle on tarjolla useita todella hyviä vaihtoehtoja. Mutta, jos soitto tulee, aion ehdottomasti kuunnella, Roy päättää.

Näkisitkö legendalle käyttöä Canadiensin GM:n paikalla? Ota osaa keskusteluun suositussa NHL-olohuoneessa.