Näkökulma: Buffalo Sabres sai mitä tilasi – alkukauden lentokeli vaihtui kammottavaan tappioputkeen

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabres on totuttu tuntemaan jo viimeiset kymmenen vuotta NHL:n heittopussijoukkueena.

Odotukset olivat tähän kauteen lähdettäessä vielä aiempaakin alhaisemmat, olihan seurajohto kaupannut toisaalle viimeisetkin kärkipelaajansa. Poissa ovat mm. Jack Eichel ja Rasmus Ristolainen, joihin toisaalta on ruumiillistunut iso osa Sabresin viime vuosien taaperruksesta.

Runkosarjan alku näytti silti melko valoisalta, joskin vahvoja startteja on joukkueelta totuttu vuosien saatossa näkemään aiemminkin. Sabres nappasi ensimmäisestä seitsemästä pelistään viisi voittoa ja 11 pistettä, mutta tuon jälkeen kyyti on ollut odotetun kylmää.

Viimeisestä 12 ottelustaan biisonipaidat ovat raapineet kasaan vain kaksi voittoa. Viimeisestä 12 ottelusta peräti kahdeksassa vastustajat ovat kurittaneet Sabresia vähintään viidellä maalilla. Sabres itse taas on onnistunut viimeisessä 12 tappiopelissään maalinteossa yhteensä vain 25 kertaa.

Sabres saakin nykyvauhdilla heittää hyvästit pudotuspelimahdollisuuksilleen ennen joulukuun puolta väliä. Eikä tässä toisaalta edes ole mitään uutta tai yllättävää.

Kaikkein eniten käy sääliksi Sabresin faneja. Vaikka kaupungissa on tätä nykyä sentään menestyvä NFL-joukkue Buffalo Billsin muodossa, soisi uskollisille kiekkofaneillekin välillä edes ripauksen valoa tunnelin päähän. Sabres käväisi NHL:n pudotuspeleissä viimeksi keväällä 2011.

Toisaalta nykyinen meno on tismalleen sitä, mitä seuran johdossa odotettiin ja jopa toivottiin ennen kauden alkua. Seuran tähtäin on uusimman jälleenrakennuksen myötä taas kerran kaukana horisontissa.

Tässä seurassa jos missä fanien uskollisuutta koetellaan kovimman kautta.


Washington Capitals – Vegas Golden Knights | Takooko Ovetshkin overin himaan? ⭐️⭐️½