Näkökulma: Ei hyvältä näytä! 19-vuotias superlupaus vei Jesperi Kotkaniemen pelipaikan

© Kuva: Getty Images

Carolina Hurricanesiin kovin odotuksin offer sheetillä napatun Jesperi Kotkaniemen alkukausi on ollut haastava.

Kauden top 6 -roolissa aloittanut porilainen on viime peleissä pudonnut kivikovan Hurricanes-hyökkäyksen nokkimisjärjestyksessä nelosketjuun asti. 6,1 miljoonaa dollaria tästä kaudesta tienaava ja 17 pelissä tehot 3+1=4 iskenyt suomalainen hyökkäsi viime ottelussa Jordan Martinookin ja Derek Stepanin rinnalla.

Lisää kylmää vettä Kotkaniemen niskaan satoi viikonlopppuna, kun Hurricanes päätti antaa superlupaus Seth Jarvisille kymmenennen NHL-ottelun, mikä polttaa samalla 19-vuotiaan ykköskierroksen varauksen tulokkassopimuksen ensimmäisen vuoden ja tietää suurella todennäköisyydellä sitä, että kanadalainen pelaa loppukauden junnuliigan sijaan NHL:ssä.

Toisaalta Jarvis on paikkansa ansainnut. Kotkaniemen tavoin sekä sentterin että laiturin paikalla viihtyvä talentti on iskenyt pelaamissaan 10 pelissä lupaavat neljä maalia ja kuusi tehopistettä. Hurricanesin 1. kierroksen 13. varaus vuodelta 2020 on pelannut viime ottelut joukkueen ykkösketjussa yhdessä Sebastian Aho ja Teuvo Teräväisen kanssa.

Kotkaniemen kannalta tilanne sen sijaan näyttää hankalalta. Suomalaisen rooli näyttäisi tällä kaudella jäävän bottom 6 -osastolle. Tämä taas tietää takapakkia myös tulevia sopimusneuvotteluja ajatellen. Puheet Kotkaniemen läpimurtokaudesta voitaneen nekin siirtää ensi kateen.

Kultareunuksen Kotkaniemen tilanteeseen tuo silti mahdollisuus taistella Stanley Cupista toisena vuonna peräkkäin yhden NHL:n parhaimpiin kuuluvan joukkueen riveissä. Kun povitaskusta löytyy lisäksi Hurricanesin tarjoama jättimäinen offer sheet -sopimus, ei edelleen vasta 21-vuotiaalla Kotkaniemellä liene syytä valittaa tilanteestaan.