The Athleticin toimittaja Sean McIndoe on julkaissut oman listauksensa NHL:n alkukaudella pahimmin alisuorittaneista pelaajista.

McIndoe rakensi kokonaisen joukkueen pelaajista, jotka ovat tämän mielestä epäonnistuneet pahiten näitä kohtaan ladattuihin ennakko-odotuksiin nähden. Kahdentoista hyökkääjän joukkoon mahtui lopulta peräti kolme suomalaista: Jesperi Kotkaniemi, Kaapo Kakko sekä Eeli Tolvanen. McIndoen perustelut löydät artikkelin lopusta.

Tässä McIndoen alkukauden ”floppijoukkue” kokonaisuudessaan:

Maalivahdit:
Philipp Grubauer, Kraken
Linus Ullmark., Bruins

Puolustajat:
Jakob Chychrun, Coyotes
Alex Pietrangelo, Golden Knights
Darnell Nurse, Oilers
Jake Muzzin, Maple Leafs
Zdeno Chara, Islanders
P.K. Subban, Devils

Hyökkääjät:
Elias Pettersson, Canucks
Cole Caufield, Canadiens
Kirill Kaprizov, Wild
Blake Wheeler, Jets
Jamie Benn, Stars
Sean Monahan, Flames
Jesperi Kotkaniemi, Hurricanes
Sam Reinhart, Panthers
Kirby Dach, Blackhawks
Eeli Tolvanen, Predators
Kaapo Kakko, Rangers

Kotkaniemi: Kotkaniemen päätyminen listalle on outoa ottaen huomioon sen, että Hurricanes on NHL:n paras joukkue. Kolme pistettä koko kaudella (2+1). Ei ole vastannut kuuden miljoonan dollarin palkkanauhaansa, joskaan kukaan tuskin sitä odottikaan. Kotkaniemi on silti yksi kauden kiehtovimmista pelaajista. Toistaiseksi hän ei ole antanut paljoakaan pureskeltavaa.

Tolvanen: Muistatko, kun Tolvanen oli vielä yksi NHL:n parhaista lupauksista? Siitä tuntuu olevan ikuisuus, mutta hän on edelleen vasta 22-vuotias. Viime kaudella oli 20 maalin ja 40 pisteen tahdissa, mikäli kausi oltaisiin pelattu täydessä mitassaan. Tällä kaudella iskenyt 16 pelissä yhden maalin ja pudonnut nelosketjun rooliin.

Kakko: Kaksi maalia ja neljä tehopinnaa 13 pelissä. Ennakko-odotukset läpimurtokaudesta eivät näytä toteutuvan. Rehellisesti sanottuna, Rangersin toinen kärkivaraus Alexis Lafreniere ei ole myöskään loistanut. Rangers on pärjännyt toistaiseksi ilman kahden kärkivarauksensa tehoja, mutta haluaisimme silti nähdä jotain kehitystä piakkoin, vai mitä?