Jääkiekon seuraavana ihmepoikana pidetty venäläinen superjunnu Matvei Mitshkov teki A-maajoukkuedebyyttinsä Karjala-turnauksessa – vain 16 vuoden iässä.

NHL:n kesän 2023 varaustilaisuuden ykkösnimenä pidettävä hyökkääjä iski Helsingissä myös uransa ensimmäisen maalin miesten maajoukkuetasolla – ilmaveivillä Ruotsin verkkoon!

Venäläisen Match.tv:n asiantuntija Dmitri Ponomarenko pitää Mitshkovia lähes valmiina pakettina miesten tasolle. Vain yksi puute epäilyttää vielä tässä kohtaa.

– Mitshkov osoitti Karjala-turnauksessa, että hänet voidaan ottaa mukaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin täysin kivuttomasti. Siellä hän tulee olemaan ison roolin pelaaja. Häneltä puuttuu yhä maskuliinisuutta ja voimaa, mutta ne tulevat ajan kanssa, toimittaja luettelee.

– Hänen hyökkäyspään potentiaalinsa on nähtävissä jo paljaalla silmällä. Rohkeus, jolla hän iski ilmaveivimaalin Ruotsin verkkoon, oli vakuuttavaa. Jokaiselle maajoukkuedebytantille ei välttämättä tulisi mieleen yrittää vastaavaa. Mitshkovin menestys riippuu nyt vain siitä, kuinka nopeasti hän saa lisää voimaa kroppaansa, Ponomarenko päättää.

Voit katsoa Mitshkovin ilmaveivimaalin Ruotsin verkkoon alta löytyvästä upotuksesta.