Leo Komarovin lähtö New York Islandersista KHL-joukkue SKA Pietariin oli vaikea paikka Islanders-organisaatiolle. Parhaiten Setä Leon menetyksen merkityksen pukee sanoiksi päävalmentaja Barry Trotz.

— Leon lähteminen on surullinen asia monellakin tasolla, Trotz harmittelee. Hän on pelaajana taistelija. Hänellä on kyky rikkoa vastustajan peliä, ja hänellä oli suuri osa alivoimapelaamisessamme. Hän pystyy pelaamaan niin ylemmissä ketjuissa kuin roolipelaajana.

Mestarivalmentaja näki Komarovin vaikutuksen olevan suuri myös kaukalon ulkopuolella.

— Leolla oli suuri vaikutus Islandersin identiteettiin, kemiaan ja kulttuuriin. Hän on sellainen kaveri, joka tulee joka päivä töihin ja nostaa hymyn muiden kasvoille. Hän on nokkela ja kertoo loistavia tarinoita. Hän vain on Setä Leo ja pitää joukkuetoverit hyvällä tuulella. Siksi hän on niin erityinen.