Florida Panthers -kippari Aleksander Barkovin taannoinen loukkaantuminen NHL:ssä sai joukkuekaverit hermostumaan, mutta samalla se tarkoitti toiselle suomalaiselle tähtisentteri Eetu Luostariselle mahtavaa näytönpaikkaa.

Ykköskentän keskelle voittoon päättyneessä Carolina Hurricanes -pelissä noussut suomalainen selviytyi tästä urakastaan mainiosti.

– Luotimme häneen jo viime kaudella. Hänellä oli hyvä alku kauteen, mutta sitten tuli pieni alamäki, väsyminen. Tänä vuonna hän ollut sujut pelaamisen kanssa koko ajan, pantteripaitojen luotsi Andrew Brunette sanoi taalaliigan nettisivujen mukaan.

– Hän on todella vastuullinen pelaaja puolustuksessa, mutta uskon hänellä olevan vielä paljon hyökkäyspotentiaaliakin. Potentiaalin esiin kaivamisen kanssa on vain tehtävä töitä.

Sanoille on katetta. Kahden suunnan luottosentteri on tiedetty pelaajana, joka ei tingi töistään kumpaakaan suuntaan tippaakaan. Vuoden 2019 maailmanmestari on summannut tällä kaudella kahdeksassa pelissä kolme maalia tehotilaston näyttäessä samalla lukemaa +4.

Joukkuekaveri MacKenzie Weegar oli ylpeä siitä, kuinka jokainen Panthers-soturi astui esiin.

– Meidän jokainen pelaaja on ollut tällä kaudella esillä, ja Luostarinen kuuluu yhtä lailla tähän porukkaan. Hän astui hienosti isoon rooliin viime ottelussa ja oli uskomaton. Hän oli vahva aloituksissa ja oli avaintekijämme oman pään aloituksissa. Hänen itseluottamuksensa kasvaa koko ajan.

Florida kohtaa tiistaiyönä NY Rangersin kello 02 alkaen.