Mikko Lehtonen kertoi Puun takaa -podcastin tuoreimmassa jaksossa, miksi hän päätti siirtyä Columbus Blue Jacketsista KHL-seura SKA Pietarin riveihin.

Lehtonen teki ratkisunsa kauden kynnyksellä, kun Blue Jackets päätti lähettää suomalaispuolustajan AHL:ään. Lehtonen ei kuitenkaan ollut halukas pelaamaan farmissa, joten osapuolet päätyivät purkamaan voimassa olleen sopimuksen.

Kauaa Lehtonen ei kuitenkaan ehtinyt olemaan vapailla markkinoilla, kun hän pääsi nelivuotiseen sopimukseen SKA:n kanssa. Kiinnostusta olisi ollut monesta muustakin suunnasta, mutta Pietarin tarjous oli houkuttelevin.

– Silloin, kun se farmikomennus tuli, niin päätin, etten ole menossa sinne pelaamaan, vaan haluan päästä sellaiseen paikkaan, jossa saan pelata omilla vahvuuksillani ja olen tyytyväinen omaan rooliini. Se oli kuitenkin kaikista tärkeintä, että pääsen pelaamaan.

– Silloin, kun tein sen päätöksen, niin ei ollut vielä mitään tietoa tulevaisuudesta. Tiesin kuitenkin, että oma markkina-arvo voisi olla ihan hyvä Euroopassa. Kaikki kääntyi loppupeleissä hyvin. Pietari oli todella kiinnostunut ja tarjosi pitkää diiliä. Ja olin hyvin tyytyväinen siihen, että halusin sitoutua pidemmäksi aikaa ja rauhoittaa oman pelaajaurani, jotta pääsen taas nauttimaan jääkiekosta, Lehtonen kertoi.

Lehtosen mukaan niin Blue Jacketsissa, kuten aiemmin myös Toronto Maple Leafsissa hänelle oli tarjolla vain sellaisia rooleja, jotka eivät sopineet hänelle. Hyökkäävä puolustaja joutui NHL-seuroissa hyvin puolustaviin ja pieniin rooleihin, joissa näyttöjen antaminen oli vaikeaa.

– Rooli oli vitos-, kutos- tai -seiskapakkina, taistelit niistä pakoista, pelasit kymmenen minuuttia illassa ja ilman ylivoimaa. Se oli itselle todella hankala rooli. Tykkään kuitenkin pelata paljon omilla vahvuuksillani. Pelata kiekolla ja pelata paljon, Lehtonen kertoi.