Carolina Hurricanes on aloittanut kautensa upealla viiden voiton putkella, mistä iso kiitos kuuluu täksi kaudeksi Toronto Maple Leafsistä saapuneelle maalivahti Frederik Andersenille.

32-vuotias tanskalaisvahti solmi kesällä Hurricanesin kanssa kahden vuoden ja yhdeksän miljoonan dollarin (AAV 4,5 miljoonaa) sopimuksen, joskin miehen uskottiin joutuvan kamppailemaan ykkösvahdin tontista toisen uuden Hurricanes-vahdin, Antti Raannan kanssa.

Maple Leafsin pitkäaikainen ykkösvahti on kuitenkin alkukaudesta näyttänyt olevansa valmis kantamaan Hurricanesia pitkälle vaikka yksin. Andersen on urakoinut Canesin kaikki alkukauden viisi voitollista ottelua upein tilastoin 1,60 ja 94,6%. Raanta sen sijaan ei ole päässyt vielä kertaakaan näyttämään taitojaan Hurricanesin paidassa runkosarjassa.

Viime yön 4-1-voitto Andersenin vanhasta seurasta Torontosta tarkoitti samalla sitä, että tanskalaisesta tuli vasta toinen NHL-maalivahti, joka on avannut uransa uudessa seurassa viidellä voitolla. Aiemmin samaan on yltänyt vain Toronton Frank McCool kaudella 1944-45.