Dallas Starsin Jani Hakanpään ja Los Angeles Kingsin Drew Doughtyn välikohtaus oli yksi viime yön puhutuimmista NHL-tapauksista.

Suomalaispakki taklasi kauden alkumetreillä peräti seitsemän pinnaa (1+6) latonutta Doughtya siinä määrin, että kanukki joutui jättämään askin kesken kaiken. Kesken jäi myös suihkuun komennetun maailmanmestarin urakka.

Kingsin suurimpiin tähtiin alkukaudesta Anze Kopitarin kanssa kuulunut Doughty oli videoiden perusteella saamassa Hakanpäältä normaalin töötin, kunnes tilanne eskaloitui vaaralliseksi niitiksi. Hakanpääkin painotti pelin jälkeen, että hän havaitsi Kings-pakin tulevan laidasta sisään. Suomalainen yritti yksiselitteisesti estää tämän aikeet.

Maailmanmestari oli tilanteesta pahoillaan The Dallas Morning Newsin jutun mukaan.

– Olen todella, todella pahoillani hänen kohtalosta. Hän on hieno pelaaja, kivitalon kokoinen suomalaispakki surkutteli.

– Toivon vain, että hän toipuu ja palaa askiin niin nopeasti kuin mahdollista. Ei tuollaista halua nähdä.

Dallas teki matsissa upean työn. Se ei johtanut sekuntiakaan, mutta voitti jatkoajalla 3-2.