Mikähän mahtaa olla Canadiens-fanien vastaanotto? Jesperi Kotkaniemellä erikoislaatuinen ottelu ex-seuraa vastaan

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensissa ensimmäiset luistimenpiirtonsa NHL-jäihin tehneellä Jesperi Kotkaniemellä on edessään perjantain vastaisena yönä henkilökohtaisesti poikkeuksellinen peli. Suomalaisen nykyinen seura Carolina Hurricanes punnitsee kauden peräti neljällä tappiolla avanneen Habsin.

Kun sentteri vaihtoi maisemaa kesällä offer sheetin kautta, on kohusiirto ihmisten huulilla edelleen. Tulevan yön koitos on sentterille erikoislaatuinen, ja Canadiens-henkisten vastaanotto voi olla oikeastaan ihan mitä vaan. Liikaa hän ei silti tunnu stressaavan.

– Siitä tulee hauskaa. Mielestäni kaikki saavat ajatella, mitä haluavat. Tein silloin ratkaisun, joka tuntui oikealta, pelaaja oli sanonut NHL:n nettisivujen mukaan.

Montrealissa kaudella 2018-19 aloittanut suomalainen pysyy nykyisen sopimuksen mukaan Carolinassa vain tämän kauden ajan.

– Näen tämän pitkäaikaisena seurana itselleni. Täällä halutaan voittaa Stanley Cup -mestaruus, ja se on minulle pääasia. Minulla oli kaksi hyvää seuravaihtoehtoa, mutta olen todella tyytyväinen Carolinassa.

Habsin neljää tappiota vasten Canes on ollut tikissä. Se on voittanut kauden kummatkin ottelunsa.