Mikko Koskinen joutui maalille täysin yllättäen – tappioasema kääntyi voitoksi, Leon Draisaitl kehui mairittelevasti

© Kuva: Getty Images

Edmonton Oilersin väkevä pöhinä sai jatkoa keskiviikon vastaisena yönä, kun joukkue nappasi kauden kolmannesta pelistään yhtä monennen voittonsa. Edes ykkösvahti Mike Smithin putoaminen kesken touhun ei pysäyttänyt, vaan kolmas päänahka irtosi Anaheim Ducksista luvuin 6-5.

Mikko Koskinen sai maalilla ensimmäiset minuuttinsa, kun Smith joutui jättämään puuhan kesken toisen erän puolen välin jälkeen. Oilers oli tuolloin tappiolla luvuin 3-4.

– En usko, että tuleminen maalille kylmänä kesken tällaisen pelin on mitenkään helppoa. Hän teki hienoa työtä ja reagoi todella hyvin ottaen meille isoja torjuntoja. Hän oli todella hyvä, NHL:n pistepörssin kärkipäässä painiva Leon Draisaitl kehui Oilersin nettisivuilla.

Koskisen tilille kirjattiin 20 torjuntaa 21 kudista. Kun konkarin torjuntaprosentiksi kirjattiin mainio lukema 95,24, sai kausi mainion alun. Voidaan todeta, ettei NHL:n pistepörssissä jo kärkikymmenikköön kahden syöttöpisteen ja kokonaistehojen 2+4 myötä noussut Jesse Puljujärvi ei ollut matsin ainoa suomalaisonnistuja.

– Kuten sanoin kauden alussa, haluan vain pitää hauskaa. Tietenkään en halua nähdä Smithiä tuossa tilanteessa, mutta mennessä maalille, halusin vain pitää hauskaa. Tässä ovat ajatukseni, suomalaismolari hymähti.